Tinybridge.

Poster ophangen zonder te boren? Dit kun je doen!

Posters ophangen zonder boren? 5x tips!

Ben jij ook zo gek op posters?

Interieurposters als wanddecoratie zijn een trend, en een absolute must-have in ieder interieur! Je komt ze overal tegen, thuis, in winkels, restaurants, woonwinkels en op kantoor. Je kunt er niet meer omheen! Nu zitten er heel wat voordelen aan posters als versiering voor je interieur. Ze zijn heel betaalbaar, makkelijk te vervangen en de keuze is enorm. Als jij, net zoals wij, vaak varieert met diverse prints en maten thuis, dan is het misschien geen goed idee om iedere keer nieuwe gaten te moeten boren in de muur.  Wil je liever jouw posters ophangen zonder boren of hameren? Hieronder vind je een aantal handige tips en leuke ideeën om kunst op te hangen zonder gaten in de muur.

Posters ophangen zonder lijst maar met posterhangers met latjes.

 

Een posterhanger met latjes is een leuk, creatief alternatief voor een lijst. Een posterhanger bestaat meestal uit twee latjes die tegen elkaar klemmen. Je klemt de poster er tussen zonder deze te beschadigen, soms ook door middel van magneten. Aan de binnenkant van deze latjes zit meestal een beschermlaag. Deze latjes zitten meestal zowel boven als beneden, maar kunnen ook alleen aan de bovenkant zitten. Om de poster op te kunnen hangen, zit er aan de bovenkant vaak een touwtje. Door gebruik te maken van een zelfklevende spijker kun je de posterhanger gewoon ophangen zonder je muur te beschadigen! 

Poster ophangen zonder boren
zebra poster dierenposter aan wand

Gebruik zelfklevende spijkers om je poster op te hangen.

Zit jou poster al in een prachtige lijst dan zou je ook zelfklevende spijkers kunnen gebruiken. Zelfklevende spijkers zijn vergelijkbaar met normale spijkers. Het verschil is dat je geen hamer nodig hebt, omdat het middels een zelfklevende achterkant aan de muur geplakt kan worden en hierdoor dus geen gaten in je muur achterlaat. Tesa heeft verschillende soorten spijkers, voor behang, pleisterwerk en tegels. Ze hebben zelfs verstelbare zelfklevende spijkers. Perfect om jouw lijsten mooi op één lijn op te hangen op een oneffen oppervlak zoals behang of pleisterwerk. 

Gebruik zelfklevende strips om je poster op te hangen.

Posters kan je te gek tegen een deur plakken, maar ook tegen de muur.  Tesa heeft zelfklevende strips, die zijn speciaal voor het ophangen van je poster. Deze zelfklevende strips worden aan de achterkant van de lijst bevestigd. Het grote voordeel van het gebruik van plakstrips, is dat je ze ook weer eenvoudig van gladde muuroppervlakken kunt verwijderen zonder de muur te beschadigen. Ze zijn goed in aanschaf, gemakkelijk te gebruiken en als je de posters zou willen vervangen of verwijderen dan kun je dat doen zonder de verf binnen enkele seconden te verwijderen. 

Stadsposter Haarlem zelfklevende strips
Poster ophangen zonder spijker met washitape

Posters ophangen met Washi tape.

Heb je mooie posters die je als wanddecoratie aan de muur wilt hebben? Een relatief nieuwe en tevens populaire manier van je poster ophangen is het gebruik van Washi tape is een decoratieve plakband van rijstpapier uit Japan. Ook hiermee hoef je geen gaten in de muur te maken! Zorg er wel voor dat je een gladde ondergrond hebt, een muur met structuur zal helaas niet werken. Kies een leuke kleur die matcht bij jouw interieur. De tape is ideaal om de wc-deur te behangen of om je poster op de koelkast of op een kledingkast te pakken.

Gebruik kneedgum om je poster op te hangen

Kneedgum is echt een goedkope manier om posters op te hangen zonder te boren. Kneedgum is te koop bij: een bouwmarkt, Action of Hema. Het werkt alleen op een gladde muur. Maak een gave wall art van je favoriete posters en dat zonder te boren! Kneedgum is een  stevige manier op posters op te hangen.

Poster van een schotse hooglander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.